روستای پیرکندی خوی نمایشگاهی بینظیر از درختان توت
ایرانیان با آگاهی کامل از فواید توت این فرهنگ را اشاعه داده و مردم را به کاشتن درخت توت توصیه می نموده اند.
به گزارش اروم نیوز به نقل از آذرنــگاه ،
شهرستان خوی از قدیم الایام باغهای توت آن شهرت جهانی داشته و سبب این شهرت به واسطه پیشینه پرورش کرم ابریشم و طمع و شیرینی خاصی که توت های این منطقه دارد میباشد و در فرهنگ عامه مردم این منطقه کاشتن درخت توت امری ثواب و بریدن آن امری گناه و ناپسند تلقی میگردد و کاشت آن به قصد احسان صورت میگیرد.
در این بین روستای پیرکندی خوی توانسته ضمن حفظ این فرهنگ در این زمینه پیشقدم باشد.در این روستا نزدیک به دو هزار اصله درخت توت با انواع مختلف این مکان را تبدیل به نمایشگاهی از انواع توت نموده است و تقربیا در همه اطراف و راههای ارتباطی زمین های زراعی این روستا درختان توتی که به قصد احسان کاشته شده است خود نمایی میکنند.
ایرانیان با آگاهی کامل از فواید توت این فرهنگ را اشاعه داده و مردم را به کاشتن درخت توت توصیه می نموده اند.
توصیه شده که توت با شکم خالی و به صورت ناشتا و به هنگام صبح و عصر میل شود و فواید بسیاری همچون پیشگیری از سرطان - افزایش طول عمر - تصفیه خون - تقویت کلیه ها - پاک کننده کبد - درمان یبوست - درمان سرماخوردگی و جلوگیری از سفید شدن مو برای توت برشمرده اند.
روستای پیرکندی در 28 کیلومتری شرق خوی در مسیر جاده جاده خوی - تبریز واقع شده و یکی از روستاهای هدف گردشگری این شهرستان تلقی میگردد.این روستا بدلیل داشتن جاذبه های تاریخی ، فرهنگی ، طبیعی و مردمانی با فرهنگ و مهماندوست یکی از قطب های گردشگری این شهرستان محسوب میشود.
وجود بنای مزار عارف نامی پیر عمر نخجوانی و قلعه تاریخی بر جذابیت های این روستا افزوده است و اجرای مراسم فرهنگی تپه نهنه یا بیبی بانو در تپه ای موصوف به همین نام که زمان آن در فصل بهار معمولا در اواخر فروردین و یا نیمه اول اردیبهشت صورت میگیرد که به منظور دعا برای سال زراعی خوب و جشن سپاسگزاری و پایکوبی برای سالی که به سلامت سپری نموده اند توسط زنان این روستا و سایر روستاهای اطراف که کاملا زنانه است همه ساله برگزار میگیرد بطوریکه این مسئله فرهنگی گردشگران زیادی را به خود جلب کرده است.
از جاذبه های طبیعی آن میتوان مناظر درختان توت ، دره قلی (قلی درهسی) و باغهای انگور با کیفیت عالی را عنوان کرد ، اما هجوم معدن کاران به این روستا تهدید جدی برای گردشگری روستا میباشد بطوریکه پیشروی معدن علاوه بر تخریب آثار تاریخی چهره منظره دره قلی را که یکی از جاذبه گردشگری این منطقه میباشد به کلی تغییر داده است.
در این روستا یک مسجد به سبک معماری اسلامی و سنتی در حال اجراء بوده که بدلیل مشکلات مالی روند عملیات اجرائی آن کند میباشد و نیازمند کمک مسئولین امر و خیرین محترم میباشد و مطمئناً بعد از تکمیل این مسجد به یکی از جاذبه های گردشگری این روستا افزوده خواهد شد.
عزیز میرزایی - کارشناس میراث فرهنگی
ضمن تبریک به مناسبت فرا رسیدن ولادت آقا امام زمان با مطلبی در مورد شهید محبوب و یک سوال به روزیم.
منتظر شما عزیزان
شاید این جمعه بیاید شاید.....